Nyheter

Toppmötet slutar i förlust

Att konstatera att toppmötet om serieledarn A3 inte blev som man tänkt sig är en underdrift. A3 är effektivare, tajtare och hungrigare än oss idag och mot ett såhär starkt lag krävs allt av varje spelare för att vinna. 

A3 är på tårna från sekund ett och redan efter två och en halv minut kallar Visscher time out. Det är för dyrbart att slösa sekunder på ett glappande försvar och stillastående anfall. Inom sju minuter har A3 lyckats dra iväg till imponerande 8-24 och efter att Chioma Nnamaka får kliva in på planen kan vi reducera A3s ledning till 12 poäng och perioden slutar 14-26.

Under andra perioden gör vi en uppryckning och Chastity Reed tar kontrollen och gör en hjälteinsats framåt och försvaret börjar klicka bättre. Det är fortfarande en brant uppförsbacke upp till ledning, för att inte tala om den tio poängs marginal vi behöver för att ta serieledningen. Trots en bättre insats i matchens slutskede så är A3 för svåra för oss idag och vi får se oss besegrade. För A3 innebär dagens vinst att de kan kalla sig seriesegrare med förutsättningen att de vinner sina två återstående matcher mot Mark och Eos. För vår egen del riktar vi nu blickarna framåt mot Telge borta på onsdag den 13 mars och en vecka efter det Uppsala på hemmaplan. Två viktiga matcher på upploppet. Slutspelet är i sikte och vi vet vars vi siktar.

Luleå Basket-A3 Basket Umeå 67-81 (14-26, 18-16, 11-20, 24-19)
Luleå: Chastity Reed 30, Precious Hall 14, Michaela Houser 6, Antonija Sandric 5, Chioma Nnamaka 4, Anna Barthold 4, Felicia Camara-Ponturo 2, Maria Felixova 2.
Umeå: Abigail Asoro 18, Ama Degbeon 16, Tiffany Brown 14, Hollie Mershon 10, Jelena Ivezic 10, Alyssa Lawrence 9, Sandra Hansson 4.
Publik: 1 557