Nyheter

Nnamaka i täten när vi besegrar Telge

Idag begav laget sig söderut för att möta Telge på bortaplan. Telge är alltid tuffa med sin hemmapublik i ryggen och stärkta från sen senaste seger mot Alvik gör en vinst svårare än vanligt.

För vår del är vår placering i tabellen befäst, vi slutar på en andra plats bakom A3 Basket, men det gör kvällens match inge mindre viktig för det. Det är nu vi har chansen att skapa så bra förutsättningar som möjligt inför nästa veckas kvartsfinal.

Telge inleder matchen med några kalla anfall och har lite svårigheter att få tryck i anfall och sätta bollen i korgen. För oss är läget åt det motsatta hållet, Nnamaka tar täten och trycker upp tempot och vi tar ledningen med några poäng innan Telge lyckas haka på. Hemmalaget lyckas däremot reparera den lilla skada som åsamkades av deras stillastående spel de första minuterna när Anna Barthold blir liggande och får kliva av planen. Som resultat av det kommer vi av oss litegrann, och trots att det inte handlade om lite mer än någon minut så var Telge snabbt ikapp och ännu snabbare förbi oss.

Deras ledning blev dock kortvarig när Chioma Nnamaka än en gång bevisade vilken nyckelspelare hon är när hon sänker en viktig trea likt säkerheten själv och efter det tog Telge aldrig tillbaka ledningen. Matchen var fortsatt jämn och hemmalaget flåsar oss i nacken så gott som till slutsignalen, men vårt försprång växte lite för stort under andra och tredje quartern och trots att vi förlorar fjärde quartern med två poäng är det lite för lite, lite för sent för att Telge ska kunna vara med och påverka slutresultatet som blir 71-83.

Nu har vi en vecka på oss att förbereda oss inför Uppsala och därefter kvartsfinal nummer 1. Än vet vi inte vem vi möter och som det rådande läget är i tabellen just nu är det omöjligt att ens gissa. Precis som det ska vara med andra ord.

Telge Basket vs Luleå Basket 71-83 (17-18, 19-28, 19-23, 16-14)
Poäng Telge
: Klara Lundquist 23, Deanna Weaver 15, Patricia Elias 10, Nena Trajchevska 8, Mikaela Gustavsson 8, Ellen Åström 7.
Poäng Luleå: Chastity Reed 22, Chioma Nnamaka 20, Antonija Sandric 16, Michaela Houser 14, Precious Hall 5, Kristina Alminaite 4, Anna Barthold 2.

Bild: Ola Norén, Frilandsfotograferna AB