Nyheter

Slutspurten

Det känns som nyss vi stod här – sista matchen innan slutspelet drar igång. Det pirrar lite i magen, anspännigen ökar och det är nu alla pusselbitar ska falla på plats.

Det går fort när man har roligt stämmer väl sällan bättre än nu. Efter morgondagens match är grundserien över och vi kastar oss in i ett förhoppningsvis långt och spännande slutspel. Det känns på sin plats att kika lite snabbt i backspegeln innan vi trampar på gasen framåt. Vi har spelat 19, snart 20, lärorika matcher i Svenska Basketligan mot både bekanta ansikten och nya förmågor. Precis som alltid finns det toppar och dalar inom en säsong och det har vi dragit lärdom av och går nu in i slutspelet större och starkare än någonsin. Den här grundserien har varit ovanligt skadedrabbad, vi har haft flera nyckelspelare borta under mer än en match och där står Allis Nyströms skada som den frånvaro som smärtat oss mest. Allis är, förutom en spektakulär spelare, en otroligt härlig person som vi saknar mycket!

Vi har fått några tillskott under säsongens gång också! Kristina Alminaite och Antonija Sandric anslöt efter årsskiftet och det har varit jätteroligt att få lära känna två nya, kompetenta spelare. Antonija har än så länge inte hunnit spela så många matcher men det ska bli spännande att se vad hon kan tillföra i ett slutspel.

Imorgon väntar Uppsala. Uppsala kommer tyvärr inte att gå till slutspel i år men har kämpat på bra under säsongen och har byggt en grund för framtiden. De vill med all säkerhet avsluta den här säsongen med en positiv känsla som avslutning på säsongen och vi räknar med ett hungrigt bortalag. För vår del är målet med morgondagens match inte särskilt annorlunda från våra gäster då vi också vill avsluta med en bra känsla inför första kvartsfinalen på söndag. Det är nu de sista pusselbitarna ska falla på plats innan allvaret börjar.

Luleå Basket vs Uppsala
20 mars 19.00
Luleå Energi Arena

Matchvärd: LLT
Matchboll: BDX