Nyheter

Över mållinjen och in i slutspel

Det var en spännande basketkväll på flera håll i landet. I Luleå Energi Arena spelade vi visserligen inte om någon placering då den redan har varit avgjord sedan några matcher tillbaka, men däremot är det viktigt att avsluta en grundserie på bästa sätt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt inför stundande slutspel. 

De fem sista matcherna i Svenska Basketligan spelades samtidigt med uppkast 19.00 ikväll. Det har varit oerhört jämnt bland det nedre skiktet av tabellen och matcherna ikväll mellan Visby och Högsbo samt Norrköping och Telge avgjorde vem som gästar oss på söndag. Telge slog Norrköping efter en jämn match och knapp vinst med 54-60 vilket tvingar kvar Högsbo på en sjundeplats och gör dem till vårt motstånd på söndag.

Matchen som spelades i Luleå Energi Arena då? Uppsala inleder bra och tar ledningen under matchens första minuter. De är effektiva offensivt medan vi har otroligt svårt att få bollen i korgen. Det som gör hindrar Uppsala från att dra ifrån ordentligt är vårt jobb under korgarna där Mária Felixová gör en hjälteinstats och samlar ihop till en double-double med 13 returer och 14 poäng! På bakplanen hade vi Felicia Ponturo i spetsen som gjorde en grym match och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare.

Nu ska vi ladda om inför Högsbo på söndag som lär bjuda på en tuff start på slutspelet.

Luleå vs. Uppsala 77-59 (19—12, 24—11, 17—15, 17—21)
Luleå: Maria Felixova 14, Chastity Reed 11, Antonija Sandric 10, Felicia Camara-Ponturo 8, Chioma Nnamaka 8, Kristina Alminaite 8, Fanny Mosesson 6, Elin Lomgren 5, Precious Hall 4, Michaela Houser 3.
Uppsala: Erica Iderstål 14, Shereen Sutherland 13, Agnes Nordström 11, Elin Ekdahl 8, Louise Ovner 4, Ndey Ramou Jeng 4, Ellinor Holmberg 3, Quy Nguyen 2.