Nyheter

Det är nu allvaret börjar

Vi har haft en lärorik grundserie som vi i onsdags lämnade bakom oss för att i stället blicka framåt mot första prövningen i slutspelet – Högsbo. 

I onsdag spelades den sista grundseriematchen för i år. Grundserien har haft sina toppar och dalar som vanligt, men vi har dragit lärdom av dem och nu är det dags att höja blicken. Vi har ett förhoppningsvis långt och lyckat slutspel framför oss och vi vet var vi siktar. Det är slutspel nu och då ska det vara tufft. Våra motståndare i första kvartsfinalen blir nykomlingarna Högsbo. Ett nytt lag i ligan för i år som har överraskat med flera skrällar under säsongens gång. Kanske är göteborgarna till och med det tuffaste motståndet vi hade kunnat inleda slutspelet med.

”Högsbo coachas av Luleåsonen Robin Sandberg som också har två bekanta amerikaner i Tiasha Gray och Alexis Hyder som båda två håller en hög nivå. Högsbo har spelat bra basket under säsongen med en stark insideduo i Hyder och Hanna Johansson. Hyder var borta med en handskada i flera veckor annars hade Högsbo säkert slutat högre i tabellen än sjunde plats. Med andra ord, en tuff nöt att knäcka i kvartsfinalen,” säger David Visscher.

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av tre vilket innebär att säsongen kan vara över för oss eller Högsbo redan nästa onsdag den 27 mars. Skulle det stå 1-1 i matcher efter nästa onsdag blir det en tredje och avgörande match den 30 mars 13.00 i Luleå Energi Arena. Vi vill såklart gå ut hårt och ta ett övertag direkt för att ha så god chans som möjligt att avgöra redan vid andra mötet. Högsbo kommer bli en utmaning men vi är redo. Nu kör vi!

Kvartsfinal 1:3
Luleå Basket vs Högsbo
Uppkast 24 mars 18.00
Matchvärd: SEB
Matchboll: BDX

Köp dina biljetter HÄR.
Foto: Ola Norén, Frilandsfotograferna