Nyheter

Ett krig rakt igenom

Idag begav vi oss in i slutspelet och det blev en allt annat än lätt start. Det var strid från första sekunden mot Högsbo och lagen turades om att ta ledningen om vart annat. 

Tempot var högt åt båda hållen och Högsbo inleder med flera snabba poäng. Högsbos Hyder och Johansson regerar under sin hemmakorg och det är först när Anna Barthold och Chioma Nnamaka klev in som vi fick stopp på deras framfart. Men Högsbo är länge det starkare laget och de krigar och slåss om varenda retur och varenda läge. Det leder till att vi förlorar första perioden och när vi går på halvtidsvila ligger vi under med en poäng.

Som så många gånger förr så dröjer det till mitten av tredje perioden innan vi får koll på läget igen. Högsbo har dock kopplat grepp och det är svårt att få flyt i anfallet. Vi hittar det dock till slut och kan skapa ett litet övertag som vi kan hålla i resten av matchen. Högsbo kryper nära på slutet och flåsar oss i nacken. En vinst hur som helst och nu är det dags att laffa om inför andra kvartsfinalen på bortaplan nästa onsdag. Den lär om möjligt bli ännu tuffare än det vi fick erfara ikväll.

”Första kvartsfinalmatchen blir precis så tuff som vi hade förväntat oss. Högsbos duo Tiasha Gray och Alexis Hyder gjorde 29 respektiv 17 poäng och hade Högsbo länge i ledning. Men i andra halvleken växte vårt försvarsspel och gjorde det svårare och svårare för Högsbo att göra poäng. Vi fick poäng från många händer ikväll och 27 poäng i fjärde kvarten avgjorde matchen till vår fördel. Nu är de 1-0 och nästa match spelas på onsdag i Göteborg och har en chans att avgöra kvartsfinalserien redan då. Men det kommer kräva mycket jobb. Slutspel ska inte vara på något annat sätt,” säger David Visscher.

Kvartsfinal 2:3
27 mars 19.00
Högsbo vs Luleå Basket
Gothia Arena 2