Nyheter

Med chans att avgöra

Det är med chans att avgöra vi reser ner till Högsbo imorgon. Matchen i söndags var en riktig nagelbitare men vi kopplade till slut greppet om den första kvartfinalen och kunde ta ledningen med 1-0 i matcher med 7 poäng. 

Det blev en riktigt spännande match i söndags mot Högsbo. De hade länge ledningen i matchen och vi fick jaga ordentligt för att komma ikapp. Deras guardpar McMorris och Gray och centrarna Johansson och Hyder blev utmaningar som visade sig vara allt annat än lätta.

”Högsbos duo Tiasha Gray och Alexis Hyder gjorde 29 respektiv 17 poäng och hade Högsbo länge i ledning. Men i andra halvleken växte vårt försvarsspel och gjorde det svårare och svårare för Högsbo att göra poäng,” säger David Visscher om söndagens match.

Nu väntar returmötet i Göteborg imorgonkväll 19.00. Högsbo kommer därmed ha hemmaplansfördel och publiken med sig, och vi om någon vet hur mycket det betyder. Lyckas vi vinna blir det 2-0 i matcher vilket innebär att Högsbo får tacka för sig den här säsongen och vi avancerar till semifinal. Skulle vi förlora spelas sista och avgörande kvartsfinalen i Luleå Energi Arena, 13.00 på lördag den 30 mars. Vi vill ta chansen att avgöra redan nu på onsdag, men det kommer inte vara lätt.

”Kvartsfinal två väntar i Göteborg och vi förväntar oss en minst lika tuff match som spelades i söndags. Vi måste jobba hårt i försvar på Tiasha Gray och Alexis Hyder samtidig som vi inte släppa  enkla lägen till andra Högsbospelare. Ingen lätt uppgift. Varje slutspelsmatch brukar har en egen karaktär och utvecklas sällan på samma sätt som matchen innan. Vi ser på onsdag vilken spelare som kommer lyfta sig och kan avgöra matchen. Vi är redo,” säger Visscher.

Högsbo vs Luleå Basket
27 mars 19.00
Gothia Arena 2
Se matchen LIVE