20/10 Uppsala vs Luleå

Uppsala Basket 67 - 81 Luleå Basket
20 okt 2018 - 15:00SEB USIF Arena

Uppsala är på tårna när vi kliver ut på planen för att spela vår tredje match i Svenska Basketligan hittills i år. Hemmalaget har haft en tuff uppförsbacke och vi förväntade oss ett motstånd som skulle vara sugna på revansch. Vi hade inte fel. 

Sju sekunder in i matchen gör Anna Barthold våra två första poäng. Uppsala kontrar snabbt med en trea av Louise Ovner och sätter upp ett tajt försvarspel mot oss. Uppsala är jämte med oss hela matchen och utnyttjar varje misstag vi gör. Deras tuffa försvar kombinerat med att vi har oflyt med skyttet gör att vi avslutar första perioden lika, ställningen 17-17. 

Under andra perioden gör vi ett ryck och kan skapa ett litet övertag trots en poängfattig början av båda lagen. Vi får inte lov att slappna av en sekund utan hemmalaget är oss hack i häl och ledningen ska komma att skifta ett par gånger under andra och tredje perioden. Det som till slut gör att vi kan säkra vinsten är vårt gedigna arbete under korgarna och vår ihärdighet som betalar igen under sista perioden. Uppsala börjar tappa lite tempo i slutet av matchen och vi utnyttjar vår sista ork och lyckas dra ifrån och skapa ett rejält försprång. Vi stänger matchen med resultatet 67-81.

Poäng i Luleå: Allis Nyström 17, Precious Hall 14, Anna Barthold 13, Chioma Nnamaka 11, Mariá Felixová 10, Michaela Houser 9, Felicia Ponturo 3, Elin Lomgren 2, Fanny Moseson 2.

Poäng i Uppsala: Agnes Nordström 21, Ellinor Holmberg 17, Erica Iderstål 17, Louise Ovner 5, Ndey Ramou Jeng 4, Elin Ekdahl 3.