26/10 Luleå vs Mark

ROSA MATCHEN: Luleå Basket 108 - 40 Mark Basket
26 okt 2018 - 19:00Luleå Energi Arena

Så var årets Rosa match spelad. 1634 personer kom för att hjälpa till i kampen mot bröstcancer och samtidigt välkomna Mark till Luleå Energi Arena. Vi satte upp ett intensivt spel i försvar som direkt gav utdelning framåt. Redan i halvlek var ställningen 56-22.

Anna Barthold, Allis Nyström, Michaela KK Houser, Precious Hall och Elin Lomgren fick kvällens match mot Mark. Dessvärre fick spelet ett abrubt avbrott redan efter 35 sekunder när Allis Nyström blev liggandes på golvet i svår smärta. I dagsläget vet vi inte så mycket om skadebilden utan till veckan väntar magnetröntgen och ytterligare utredningar av knäet. Det var ingen fysisk kontakt som orsakade skadan utan ren otur. Vi vill rikta ett varmt tack till alla som hört av sig med hälsningar och omtanke till Allis. Vi har världens bästa basketpublik!

Matchen plockades upp efter en time-out och vi satte upp en intensiv helplanspress för att få stopp på gästerna. Mark blev påverkade av vårt närgångna spel och vi lyckades stjäla bollen och skapa flera snabba uppspel, precis som planerat. Under vår förra match mot Uppsala hade vi problem med att anfallet stakade sig lite och det ville vi förbättra idag. Vi fick bra snurr på bollen från början och poängutdelningen var spridd över hela laget med sju spelare som gjorde tvåsiffrigt med poäng.

”Jag är stolt över tjejernas inställning den här matchen. Vi jobbade hårt i vår helplanspress i första halvlek, vi kan bli ännu bättre i pressen men det var en bra start. Vi bestämde oss att backa hem i försvaret i andra halvlek men inte att bli passiva för det. Tjejerna gjorde det jättebra och vi släppte bara in 18 poäng i andra halvleken”, säger Visscher om kvällens vinst och fortsätter: ”Vårt största orosmoment i dagsläget är såklart Allis Nyström. Vi vet inte hur allvarligt det är men vi alla har Allis i våra tankar ikväll.”

Luleå-Mark 108-40 (29-8, 27-14, 25-5, 27-13)
Luleå: Chastity Reed 19, Michaela Houser 18, Anna Barthold 17, Precious Hall 13, Felicia Camara-Ponturo 11, Elin Lomgren 10, Chioma Nnamaka 10, Fanny Mosesson 5, Mariá Felixová 5.
Mark: Charlotta Dahl 8, Kayla Roberts 8, Clara Arvidsson 8, Emilia Axelsson 5, Anna Golob 4, Linn Larsson 4, Amanda Odqvist 3.
Publik: 1634.