29/9 Wetterbygden vs Luleå

Wetterbygden Sparks 53 - 102 Luleå Basket
29 sep 2018 - 14:00Huskvarna Sporthall

Redan igår begav sig truppen söderut, närmare bestämt till Jönköping, för säsongens första match. Wetterbygden stod som bekant för motståndet och de är visserligen nykomlingar men med några starka namn i truppen och flera veckors förberedelse i bagaget. Just det är något som Luleå inte har och som vi fick sota för under förra helgens försäsongsmatcher mot Alvik. 

Ja, det var ingen rolig helg för de regerande svenska mästarna förra helgen. Vi återvände hem efter träningsmatcherna i Stockholm med två förluster mot Alvik i ryggen. Vi såg till att dra lärdom av våra misstag den helgen och när Precious Hall, Michaela Houser, Anna Barthold, Allis Nyström och Chastity Reed öppnar matchen idag är det med en beslutsamhet som heter duga. Veckans hårda träningar har gett resultat och intrycket man får av första perioden är att vi är mer samspelta och smartare i vårt spel än sist. Wetterbygden startar med Louice Halvarsson, Sofia Hägg, Alice Jernberg, Anna Dahl och Emina Busatlija och de bjuder på något försiktigt spel som vi inte är sena med att utnyttja.

Chastity Reed kliver fram och tar en självklar roll på planen där hon skapar för sig själv, river ned bollar och stoppar upp i försvaret. Även Precious Hall och Michaela KK Houser har vuxit i sina roller sedan sist vi såg dem i skarpt läge och tillsammans med Barthold och Nyström skapar de ett rejält försprång i första perioden. När vi går in i andra quartern är ställningen 10-27, men nu lyckas Wetterbygden få stopp på oss lite bättre. Vi 9 poäng mindre de kommande tio minuterna men hemmalaget rår ändå inte på oss och ställningen i halvtid stannar på 20-45. Matchen förlöper på liknande vis men Wetterbygden tappar lite av sin gnista andra halvlek och vi lyckas dra ifrån och stänger sedan sista quartern med 22-32. Resultatet blir till sist 53-102.

Det syns tydligt på båda lagen att det här är första matchen för säsongen. Statistiken talar sitt klara språk med 29 bortkastade bollar för Wetterbygden och 13 för Luleå Basket när slutsignalen ljuder. Man märker också att kommunikationen tryter emellanåt och det tillåts göras enkla poäng åt båda hållen – klassiska missar tidigt i en säsong som med all säkerhet lär försvinna inom en snar framtid.

– Vinst med 53-102 i premiärmatchen och ett klart bättre lagspel idag. Wetterbygden kämpade hela matchen och ska ha allt kredit för sin inställning. Men idag var vi en nivå bättre och vi åker från Jönköping med en positiv känsla. Alla i laget var duktiga och bidrog, riktigt roligt att se. Vi måste också ge cred till Wetterbygden för ett fint matcharrangemang och inramning. Det kändes riktigt kul att spela här och de gjorde det till en fest. Publiken kommer säkert tillbaka för att stödja sitt lag i fortsättningen också, säger David Visscher

Generellt så gör vi en bättre match idag än förra helgen. Vi klickar bättre med varandra, bollarna sitter och intensiteten i försvaret har höjts. Nu väntar några dagars träning innan vi åker till Riga för första omgången av EWBL.

Poäng i Luleå: Chastity Reed 19, Anna Barthold 15, Chioma Nnamaka 14, Michaela Houser 13, Precious Hall 13, Elin Lomgren 9, Mária Felixová 8, Allis Nyström 7, Fanny Mosesson 2, Felicia Ponturo, 2.
Poäng i Wetterbygden: Louice Halvarsson 14, Sofia Hägg 13, Ebba Sjökvist 7, Emina Busatlija 5, Jelena Krsmanovic 5, Emma Johansson 3, Cajsa Uhrström 3, Alice Jernberg 3.