Välkommen Ella Hedström!

2024-06-20

Luletjejen Ella Hedström har precis avslutat första året på NIU (Nationell Idrottsutbildning). Nu tar hon klivet upp till Luleå Basket!

Hedström är fostrad i kvartersklubben Höken Basket och har två år kvar på NIU. Säsongen som gick snittade Hedström 6.2 poäng, 3.5 returer, 1.6 assist och 2.2 steals per match i basketettan.

– Jag har följt Luleå Basket genom ungdomsåren och ser nu fram emot att ta nästa steg på min basketresa och få vara en del av detta lag. Alla coacher och spelare är välkomnande och jag är taggad inför denna utmaning, säger Ella Hedström

Kommande säsong är hon en av våra dubbellicenser och kommer att kombinera spel med oss i Luleå Basket och utvecklingslaget Luleå Basket Utveckling i basketettan.

– Ella är ytterligare en spelare som vi vill ge chansen för att se vad hon kan göra på nästa nivå. Det är viktigt för oss att skapa bra förutsättningar för utveckling och jag tror Ella kommer göra det väldigt bra på liganivå. Ella är en spelare som är väldigt mångsidig och kommer visa detta både hos oss och i vårt utvecklingslag, säger Robin Sandberg, head coach och sportchef

– Ella är ännu en ung lokal talangfull spelare som nu får möjligheten att ta nästa steg i sin utveckling. Detta är ytterligare bevis på att vår basketfilosofi i Luleå fungerar väl med 17 olika klubbar som samarbetar för basketens bästa, avslutar klubbdirektör Christer Sehlin.


Namn:
Ella Hedström
Född: 2007
Position: Forward
Längd: 180cm
Land: Sverige

 

Vid frågor kontakta:

Head coach/Sportchef
Robin Sandberg
073 – 023 18 54