100 slag mot bröstcancer – vi antar utmaningen!

2019-10-07

Boxbollen är ett roligt träningsredskap med en mjuk boxboll i elastiskt snöre fäst i ett justerbart pannband med anti-slip funktion och kardborre.

Lymfödem, en allvarlig och förekommande svullnad i armen, kan uppstå efter operation och motverkas av aktivitet kring axel- och armparti. Att träna dessa muskelgrupper kan framförallt verka både förebyggande och främjande för återhämtning efter operation. Därför passar Boxbollen så bra för personer som genomgår rehab efter att ha genomgått bröstoperationer. Den stimulerar rörelsemönster som kroppen mår bra av och aktiverar muskelgrupperna kring axel- och armparti.

Luleå Basket antar utmaningen #100slag mot Bröstcancer. Vid varje såld rosa Boxboll skänker Boxbollen 40 kronor till Bröstcancerförbundet. Om du antar utmaningen #100slag och registrerar dig så skänker Boxbollen ytterligare 10 kronor till forskningen mot bröstcancer. Hur bra är inte det?! Du registrerar dina 100 slag HÄR. Filma och sprid gärna på sociala medier, glöm inte att tagga #100slag #rosabollen och @boxbollen.

“Vi vill att detta initiativ ska vara något roligt och nyttigt både för de som har opererats för bröstcancer, men också för de som vill visa sitt stöd och engagemang i frågan”, säger Jacob & Victor Eriksson som har lanserat den populära träningsleksaken Boxbollen.

Vill du testa själv kan du köpa din egna boxboll i foajén innan vår Rosa match den 26 oktober. Tillsammans slår vi bröstcancer.

Rosa Oktober
Basket Förenar