8 mars – mer än bara basket

2020-02-26

Söndagen den 8 mars handlar om mer än bara basket. Då är det Internationella kvinnodagen, en dag som uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Vi på Luleå Basket står upp för jämställdhet och jobbar hela tiden för att bana väg och skapa bättre förutsättningar för kvinnor inom basketen. Nu vill vi lära oss, och därmed också vår publik, ännu mer om hur vi kan bidra till ett mer jämställt samhälle där alla är lika mycket värda, oavsett kön. Därför har vi i samarbete med Tjejjouren Luleå fyllt vår foajé med företag och organisationer som jobbar jämställt och normbrytande, samt bjudit upp Azuka Nnamaka som föreläser om jämställdhet inom idrotten.

Detta händer den 8 mars:
13.30 Jämställdhet – en överlevnadsfråga inom idrotten
En föreläsning av Azuka Nnamaka. Azuka är SBBF-ledamot, jämställdhetsföreläsare och nätaktivist. Hon var dessutom med och startade #utfoulad, basketens version av #metoo, tillsammans med Kadidja Andersson och Ebba Requin. Ta chansen att lyssna på hennes grymma föreläsning när hon kommer till Luleå 8 mars. Föreläsningen är gratis och håller till i Stora konferensen i Luleå Energi Arena. 13.30 till ca 14.45. Vill du komma på Azukas föreläsning? Anmäl ditt intresse till [email protected]

14.00 Mingel i foajén
Foajén fylls med företag och organisationer som jobbar normbrytande om jämställt. Kom, prata, lär och byt erfarenheter mer:
Tjejjouren Luleå
Norrbottens flygflottilj
UF Lika Villkor
Luleå Zontaklubb
LKAB
Pepp
Män för kärlek

15.00 Luleå Basket vs. Wetterbygden 
Köp biljetter till matchen HÄR. Matchvärd LKAB.

Halvtid
Panelsamtal med Azuka Nnamaka och Tjejjouren Luleå.

Varmt välkommen till Luleå Energi Arena!

Luleå Basket vs. Wetterbygden
Uppkast 15.00
Matchvärd: LKAB
Matchboll: BDX
Köp biljetter HÄR
Se matchen online på solidsport.com/luleabasketdam

Basket Förenar