ALLIS NYSTRÖM ÄR REDO FÖR NÄSTA SÄSONG

2023-06-29

Vråkenfostrade Allis Nyström är klar för sin trettonde säsong i klubben. ”Alla lag vill ha en Allis, få har förmånen att ha en Allis, vi har en Allis” säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Nu är det alltså klart att Allis Nyström fortsätter sin framgångsrika karriär i Luleå Basket under nästa säsong. Under sina år i Luleå Basket har hon lyckats med konststycket att vinna inte mindre än åtta SM-guld!

Allis hade en stark start på fjolårssäsongen men ådrog sig tyvärr en skada som hindrade henne från spel i fyra månader. Hon kom dock tillbaka och avslutade säsongen med ännu ett SM-guld. Förra säsongen snittade hon 5,9 poäng, 5,8 returer, 1,1 assist och 1,4 steals i SBL Dam. Hon har varit en stor del av Luleå Baskets framgångar de senaste åren. Och nu gör hon sig alltså redo för sin trettonde säsong i Luleå Basket.

– Det känns väldigt bra att fortsätta ytterligare en säsong med Luleå Basket. Jag ser fram emot att fortsätta på den resa vi har startat, med en rolig och underhållande basket. Jag längtar tills vi drar i gång igen och framför allt till att få spela inför Sveriges bästa basketpublik i Luleå Energi Arena, säger Allis Nyström.

– Allis tillför en energi som är guld värd. Hon är en kulturbärare och basketikon i Luleå som vi ser fram emot att skapa mer framgångar med, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Allis är verkligen en hörnbit i vårt pussel för kommande säsong. En spelare som inte bara ser till att vi har kontinuitet i truppen, utan framför allt att vi kommer ha en hög lägsta nivå till kommande säsong. Allis är en spelare som är väldigt unik i sitt spel, både offensivt och defensivt. Jag ser fram emot att få se mer av Allis i Luleå Energi Arena under nästa säsong, säger Head Coach Robin Sandberg.