ALLIS NYSTRÖM SKRIVER 2-ÅRS KONTRAKT

2022-06-22

Vråkenfostrade Allis Nyström är klar för sin tolfte säsong i klubben. ”Det här skapar en kontinuitet och trygghet hos oss. En stark svensk stomme, på landslagsnivå, med lokal förankring. Precis som vi vill ha det” säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Nu är det alltså klart att Allis Nyström fortsätter sin framgångsrika karriär i Luleå Basket i minst två år till. Under sina år i Luleå Basket har hon lyckats med konststycket att vinna inte mindre än sju SM-guld.

Allis hade återigen en stark säsongen under fjolåret där hon snittade 9,6 poäng, 7,6 returer, 2,4 assist och 1,9 steals i SBL Dam. Hon har varit en stor del av Luleå Baskets framgångar de senaste åren. Och nu gör hon sig alltså redo för sin tolfte säsong i Luleå Basket.

– Det känns väldigt bra och roligt att ha skrivit på för ytterligare två år med Luleå Basket. Jag känner mig rejält revanschsugen och laddad inför nästa säsong. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta hårt både på och utanför planen tillsammans med mina lagkamrater och alla fantastiska människor i föreningen. Det finns ingen bättre publik än i Luleå Energi Arena och jag längtar tills vi ses i september, säger Allis Nyström.

– Allis är en kulturbärare och ikon i basket-Luleå och vi är väldigt glada att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Den energi hon tillför på planen är guld värd, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Kanske den viktigaste påskriften av många anledningar. Med Allis får vi mycket och inte bara erfarenhet och kontinuitet. Hon kommer dominera färgen och returtagningen men ger också ett lugnt i truppen som få kan. Det känns skönt med två säsongen också. Det gör att vi kan blicka ännu mer framåt som lag och förening, säger Head Coach Robin Sandberg.

Allis Nyström