ALLIS NYSTRÖM SKRIVER PÅ FÖR YTTERLIGARE EN SÄSONG

2021-06-08

Vråkenfostrade Allis Nyström är klar för sin elfte säsong i klubben. Under sina tio år i Luleå Basket har hon lyckats med konststycket att vinna inte mindre än sju SM-guld.

Nu är det alltså klart att Allis Nyström fortsätter sin framgångsrika karriär i Luleå Basket.

– Det här skapar en kontinuitet och trygghet i oss. Nu har vi starten på en stark svensk stomme, på landslagsnivå, med lokal förankring. Precis som vi vill ha det, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Allis hade återigen en stark säsongen under fjolåret där hon nästan snittade en double-double med 11,6 poäng och 9,2 returer i SBL Dam. Hon har varit en stor del av Luleå Baskets framgångar de senaste åren. Och nu gör hon sig alltså redo för sin elfte säsong i Luleå Basket.

– Det känns väldigt bra att stanna ytterligare en säsong i Luleå Basket. Vi har en spännande trupp på gång och jag tror det kommer bjudas på en rolig och underhållande basket. Jag längtar tills det drar igång igen och ser fram emot att återigen få spela inför Sveriges bästa basketpublik i Luleå Energi Arena, säger Allis Nyström.

– Allis är en kulturbärare och ikon i basket-Luleå och vi är väldigt glada att hon väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Den energi hon tillför på planen är guld värd, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Allis är en vinnare, en spelare som ger oss power nära korgen med dels returtagning och avslut. Defensivt en spelare som passar väldigt bra in med sättet vi vill spela och kommer kunna hjälpa oss överallt! Kontinuitet är viktigt för oss. Allis kommer fortsätta ta kliv och vara väldigt aggressiv kommande säsong, säger Head Coach Robin Sandberg.