Allt vi väntat på

2022-04-18

Första finalen lurar runt hörnet. Vi är äntligen framme, allt vi väntat på hela säsongen och allt vi förberett oss inför, är här – SM-finalerna.

Efter en rafflande seriefinalserie där ett imponerande Östersund höll den vid liv till och med femte och avgörande matchen så blev det Norrköping som gick segrande ur kampen. Det betyder att Norrköping spelade sin senaste match mindre än en vecka sedan, närmare bestämt förra onsdagen. Samtidigt som vi har haft matchuppehåll sedan vi avslutade A3 Baskets säsong fredagen den 8 april. Den skillnaden mellan två lag som båda slåss om ett SM-guld kan en vrida och vända på hur mycket man vill. Det kan anses vara positivt för oss att få vila benen, men ett långt uppehåll är inte heller optimalt. För Norrköpings del så kommer de direkt från stridens hetta och har en framåtanda man kan kapitalisera på, men å andra sidan lär benen vara tunga. En sak är dock säker, det här kommer bli ett tufft möte mellan två starka lag.

Hur är känslan inför finalerna som väntar?
“Den är bra. Gruppen känns bra och vi känner oss redo för den sista utmaningen. Förberedelserna har gått bra och alla är fit for fight. Det är klart att känslan är lite ‘äntligen’, vilket vi behöver använda på rätt sätt. Vi får alltså inte bli för bekväma utan istället hitta den där hungern som oftast naturligt infinner sig i ett finalsammanhang”, säger Robin Sandberg.

Norrköping ställer upp med ett starkt lag där deras fyra utländska spelare toppar poänglistorna med runt 14 poäng per match vardera, de står till stor del för spelfördelningen och jobbet i painten. För den inbitna kommer det inte som en överraskning att vi kommer behöva hålla ett extra vakande öga på Jaelyn Brown som stod för en gigantisk prestation i sista matchen mot Östersund med 45 poäng varav 8/12 treor satt.

“Norrköping är ett väldigt flexibelt lag men många olika line ups och många som kan spela på många olika positioner, främst då Brown och Johnson. De har många duktiga skyttar vilket blir en utmaning för oss defensivt men överlag så är tempot det som jag tror kommer bli den avgörande faktorn i matcherna framöver”, avslutar Sandberg.

Köp biljett till finalerna HÄR.

Hela finalserien sänds på SVT2 eller SVT1 samt SVT Play. Utländska tittare kan fortsatt följa matcherna på Solidsport.

Finalerna

Finalserien (Luleå Basket – Norrköping Dolphins)

Final 1:5 Tis 19 april 18:35 – Luleå Energi Arena (SVT2 18:30)

Final 2:5 Fre 22 april 18:35 – Stadium Arena (SVT2 18:30)

Final 3:5 Sön 24 april 17:00 – Luleå Energi Arena (SVT1 16:55)

Ev. Final 4:5 Ons 27 april 18:35 – Stadium Arena (SVT2 18:30)

Ev. Final 5:5 Fre 29 april 18:35 – Luleå Energi Arena (SVT2 18:30)