Amerikansk forward åttonde spelare in

2019-08-02

Den amerikanska forwarden Ivey Slaughter är den åttonde spelaren att ansluta till Luleå Baskets trupp kommande säsong. Slaughter, som mäter 186 cm och är 25 år gammal, kommer senast från Euroleague-laget TTT Riga där hon snittade 8,8 poäng och 6,1 returer, med 51,2% på 2-poängarna och 36,8% från 3-poängslinjen.

”Jag är jätteglad att vi har lyckats knyta till oss en spelare som Ivey”, säger head coach Robin Sandberg och fortsätter: ”Hennes erfarenhet från förra året kommer vara viktig för oss nästa säsong. Ivey är en atletisk spelare som är flexibel, skapar ett offensivt hot och kommer vara på alla bollar i hallen.”

Slaughter kommer från Florida State College där hon ingick i startfemman sina två sista år på skolan innan hon gjorde sin första säsong i Europa med det ungerska laget PINKK-Pecsi 424. Där var hon en av de ledande poänggörarna och returtagarna i ligan. Efter sin säsong i den ungerska ligan gick hon vidare till TTT-Riga och Euroleague.

”Med Ivey får vi en spelare som kan göra allt på planen. Hon har en spelstil som kommer uppskattas av laget, coacherna och framförallt publiken i Luleå. Det är en spelare som alltid ger allt. Jag tycker hon gjorde det väldigt bra i Euroleague ifjol och det ska bli spännande att se vad hon kan åstadkomma i Svenska Basketligan och EuroCup med oss”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

“I am extremely excited and grateful to have the opportunity to play for Lulea. I am ready to continue their winning tradition and do what I do best, play hard and compete!” säger Slaughter.

Namn: Ivey Slaughter
Född: 1994
Position: Forward
Längd: 186cm
Land: USA

Statistik 18/19 TTT-Riga: 16 matcher, 8,8 poäng, 6,1 returer, 2,6 steals

Ivey Slaughter