Ännu en bortaturné

2022-01-28

Uppsala Basket och Wetterbygden väntar och laget lämnar idag Norrbotten för en något längre bortaturné. 

Coronan gjorde ett besök i Luleå Basket efter jul och förlängde jullovet till ett längre upphåll som var oönskat av alla. Två matcher fick flytta på sig och för att ta ikapp spelschemat förlängdes vår bortamatch i Uppsala till en längre turné söderut för att även innefatta ett bortamöte mot Wetterbygden. Det betyder att imorgon, lördag, tar vi oss an Uppsala för att sedan resa vidare mot Jönköping möta Wetterbygden i deras hemmaborg på måndag. Sen är vi ikapp i spelschemat!

Uppsala kommer senast från en stärkande och övertygande revansch mot A3 Basket där amerikanskan Sabrina Haines var hemmalagets mest tongivande och avgörande spelare med 30 spelade minuter och 24 poäng. Just nu huserar laget på en elfte plats i tabellen med fem vinster och tio förluster, men visade inte minst mot A3 att de har potential att hota motståndare från toppskiktet i tabellen också.

Som det ser ut just nu kommer vi till spel med en något decimerad trupp vilket lägger allt större ansvar på resterande spelare att steppa upp, inte minst när vi har tre tajta matcher efter varandra, varav två är bortamatcher. På tisdag är vi hemma i Luleå igen och redan dagen efter väntar hemmamatch mot Borås, så det gäller att minuter fördelas på samtliga spelare så att vi orkar med ett lite tajtare schema.

Uppsala Basket vs. LBBK
29 januari 14.00
SEB USIF Arena, Uppsala

Se matchen live HÄR.