Ansökan till NIU är öppen!

2022-09-28

Vill du träna basket under skoltid dina tre år på gymnasiet? Om du väljer att söka NIU Basket kan du få chansen att spendera gymnasietiden i idrottsklass med likasinnade kombinerat med spel i Luleå Basket Ungdom. 

Att uppnå sina drömmar om spel på hög nivå kräver många saker. Kvalitet och kvantitet i träning, att träna mycket och bra. Det behövs kompetenta ledare och drivna lagkamrater. Just detta är något som kombinationen NIU och Luleå Basket Ungdom erbjuder. Spel i både division 1 och division 2 erbjuder också en flexibilitet i utbildningen som gör att vi på ett bra sätt kan nivåanpassa spelet för just dig. Ett tätt samarbete med Luleå Baskets damlag ger också en utmärkt möjlighet att erbjuda miljöträning på en hög nivå. 

Den flexibiliteten och de tränings- och tävlingsmöjligheterna ger dig allt du behöver för att förverkliga dina basketdrömmar. Flera spelare i Luleå Stars, Luleå Basket, och resten av Sverige har gått vägen via NIU och fler kommer det bli!

”NIU Basket har gett mig möjligheten att följa & uppnå mina drömmar & mål inom basket. Under mina tre år hade jag så roligt samtidigt som jag fick äran att ha riktigt bra basketträning varje dag!”
Moa Erlandsson, Sjuhärads Basket 

”Jag går nu trean i NIU basket och det har bara varit positivt. Att få träna min favoritsport varje dag och samtidigt få hänga med kompisar är helt fantastiskt! Att även få åka på SM är jättekul!”
Nellie Fors, Luleå Basket Ungdom

”Man får en väldigt bra utveckling när man kombinerar mer individuella och tekniska träningar på förmiddagarna med spel- och lagträning på eftermiddagarna. Det har också varit mycket lättare för mig att fokusera och orka hela skoldagen när jag har tränat under skoltid”
Tilda Florén, Luleå Stars

ANSÖK HÄR

I Luleå Baskets trupp denna säsong spelar två före detta NIU-alumner, Maja Erlandsson och Sandra Hedlund (på bilden). I Sjuhärads Basket spelar Moa Erlandsson, även hon har spenderat sin gymnasietid i Luleå Basket Ungdom.

Luleå Basket Ungdom