Äntligen!

2022-10-07

Det har äntligen blivit dags att inleda Svenska Basketligan! Vi börjar med en match på bortaplan mot Mark Basket som har en ny spännande trupp att överraska med.

Det har minsann varit en av våra längsta försäsonger eftersom vi har haft lyxen att behålla nästan alla spelare från förra året. Med det sagt så dämpas knappast matchsuget i en trupp som är redo tidigt och dessutom sitter inne på en enorm revanschlust sedan förra årets silvermedalj. Till råga på allt har vi inte spelat någon träningsmatch och har bara ställts mot RIG Luleå i andra omgången av Svenska Cupen. När vi nu ställs mot Mark som inför i år har rekryterat sex nya spelare kan det betyda vad som helst. Vi vet att vi är ett starkt lag, men hur bra är vår matchform just nu? Det vet vi först på söndag.

“Efter en lång försäsong får vi äntligen spela match! Det ska bli kul att få se spelarna från förra året men också Tilda Trygger som åker med och gör sin debut i Svenska Basketligan! Vi vill fokusera på vårt egna spel även fast Mark brukar spela med bland annat mycket zon tidigt i matchen vilket kan påverka våra taktiska beslut. Hur som helst är det alltid spännande med lag som har många nya spelare där de kan överaska”, säger head coach Robin Sandberg inför matchen.

Tilda Trygger som har en utbildningsplats med oss i år gör alltså sin debut mot Mark på bortaplan. Trygger som ursprungligen kommer från Saltsjöbadens idrottsförening spås en lysande karriär och gör redan avtryck i basket-Sverige trots sin unga ålder. Hon är nämligen bara 16 år gammal. Det blir spännande att se vad den 198 centimeter långa guarden från Nacka kan göra mot Marks försvarare på söndag. Missa inte det.

Mark Basket vs. Luleå Basket
9 oktober 16.00
Kinnahallen

Se matchen live på SBLDAMPLAY.SE.

Inför match
Tilda Trygger