Äntligen!

2021-09-23

“Försäsongen och förberedelserna inför idag har känts bra. Gruppen, individerna, rollerna och spelet känns förvånansvärt väl på plats trots att säsongen inte ens startat”, säger head coach Robin Sandberg.

Från fjolårets guldtrupp har vi förmånen att få behålla sju spelare; Ellen Nyström, Josefin Vesterberg, Allis Nyström, Felicia Ponturo, Jenny Södersten, Moa Erlandsson och Sandra Hedlund. I år får de sällskap av Sofia Hägg som gör comeback i Luleå Basket och har så mycket som fyra SM-guld i bagaget från sin tidigare sejour i klubben, Fanny Wadling som senast kommer från collage i USA och Eira Borgh från Eos.

Förstärker truppen gör även de två amerikanskorna Bria Goss och Brooke McCarty-Williams.

“Bria och Brooke har kommit in i gruppen väldigt bra och är exakt de typer av spelare och personer som vi letade efter i rekryteringsprocessen och det ska bli intressant att få se dem in action”, säger Sandberg om nyförvärven och fortsätter: “Det ska bli riktigt kul att få komma igång igen, spela matcher och äntligen få ha publik på läktaren. Att få börja på bortaplan mot Visby Ladies känns som en bra utmaning och det kommer krävas en bra prestation för att komma hem med två poäng”, avslutar han.

Visby Ladies vs. Luleå Basket
Uppkast 18.30
Ica Maxi Arena, Visby
Se matchen live på Solidsport. Bli månadssupporter innan 10 oktober och få första 14 dagarna gratis.