Är det ikväll allt avgörs?

2023-04-28

Efter att ha vänt underläge till övertag står vi nu inför fjärde, och eventuellt avgörande, SM-finalen. Förlust innebär att serien återvänder till Luleå. Vinst innebär att vi klipper nätet i Täljehallen.

Första finalen inleddes på ett storartat sätt med övertag för oss. Men Södertälje åt sig in i matchen och kunde till slut vinna med sju poäng. Att vårt vinststreak på 28 matcher bröts där och då var nog inte enbart olyckligt. Vi rannsakade oss själva, synade allt i sömmarna och åkte ner till andra finalen med en orubblig vinstlust. Att vi skulle vinna med nästan 40 poäng överraskade nog alla. En fantastisk tredje period säkrar vinsten och rusiga av segeryran flög vi hemåt igen. Serien var nu kvitterad och vi stod med ett blank papper framför oss, en chans att ta övertaget i serien och ge oss själva matchboll. Med Sveriges bästa basketpublik i ryggen kunde inget stoppa oss. Den tredje finalsegern blir vår. Och det för oss hit, till den fjärde och eventuellt avgörande drabbningen i Täljehallen.

En vinst skulle innebära Luleå Baskets åttonde SM-guld. En förlust innebär att Södertälje tvingar fram en femte avgörande final i Luleå Energi Arena på Valborgsmässoafton.

Vi är beredda på att Södertälje inte kommer släppa greppet om dagens match enkelt. Hemmalaget besitter otrolig rutin och kompetens och det är inget vi tänker underskatta. Vi måste prestera på topp i 40 minuter, varenda en av oss, för att det här ska gå. De tre första finalerna har varit tuffa. Fysiskt och snabbt spel har underhållit basketpublik över hela Sverige i vad som beskrivits som den mest stjärnspäckade uppgörelsen i Svensk baskets historia. Och ikväll fortsätter kampen.

Missa inte kvällens SM-final. Se den på SVT Play/SVT2 eller heja på plats i Täljehallen. Uppkast 18.30

FINAL 4 | 2-1 I MATCHER

VS. SÖDERTÄLJE

28 mars 18.30
Täljehallen
Se matchen live på SVT Play

Biljettinformation

Vid eventuell förlust fortsätter finalserien med en femte avgörande match på söndag 15.00 i Luleå Energi Arena. Biljetter släpps under lördag förmiddag, mer information om biljettsläppet kommer finnas på våra sociala kanaler Facebook och Instagram efter matchen.

 

Inför match