Årets första match

2023-01-06

Efter matchen mot EOS den 17 december vinkade vi av varandra på Arlanda och begav oss hem till respektive familj och vänner för att fira jul. Vi njöt av en kortare julledighet för att sedan samlas igen innan nyår och påbörja förberedelserna inför det nya årets första match – returmötet mot revanschsugna Alvik Basket, nu på lördag.

Det blev storseger när lagen ställdes mot varandra i december då Alvik besökte Luleå Energi Arena. Med en nästan fullsatt arena kunde vi koppla grepp om matchen direkt och relativt bekvämt lotsa hem segern med slutgiltiga 92-50. Efter matchen sa en väldigt nöjd head coach Robin Sandberg så här:

”Pretty, pretty, pretty good. En fantastisk prestation och inramning ikväll! Vi gjorde en näst intill en perfekt prestation både defensivt och offensivt. En match som vi förväntade oss skulle vara jämn, men… så blev det inte. Vi avslöjade Alvik ikväll. Att vi kunde läsa deras aggressiva försvar i kombination med en fantastisk förberedelse av David Keso Nilsson, som scoutade sönder dom, gjorde att vi kunde vinna.”

Det råder ingen tvekan om att Alvik vill utkräva revansch imorgon, och det kommer bli en tuff uppgift att sätta stopp på DaCosta och Proctor som snittar 24 respektive 21 poäng per match. Dessutom har laget precis i dagarna värvat Fatou Jallow, samtidigt som danskan Karoline Lundin har valt att lämna Alvik för att flytta hem. En del förändringar i värdlagets trupp, med andra ord. Dock lär det inte förändra det faktum att Alvik vill ta hem en seger framför hemmapubliken.

En utmaning som blir extra spännande att tackla i och med att Årets forward 2022, Mehryn Kraker, anlände till Luleå precis innan årsskiftet. Kraker, som ifjol spelade för Östersund, snittade då 18,7 poäng, 6,9 returer, 4,0 assist och 1,7 steals i SBL Dam och stod för ett högprocentigt skytte (57 % på 2-poängarna och 40 % på 3-poängarna). Hon är en välkommen förstärkning till truppen som just nu är utan Allis Nyström på obestämd tid efter en knäskada i början på säsongen.

”The first week with the team flew by, the girls have been amazing and so helpful! I’m excited to step on the court with them and I am just so thankful to be in Luleå! Go Lule! ”, säger Mehryn Kraker om sin kommande debut.

Missa inte årets första match, se den live på sbldamplay.se.

ALVIK BASKET vs. LULEÅ BASKET
7 december 15.00
Åkeshovshallen, Alvik

Se matchen live här!

Inför match