ÅRETS FÖRSVARARE FORTSÄTTER I LULEÅ BASKET

2023-07-06

Hökenfostrade Josefin Vesterberg är klar för ytterligare ett år i Luleå Basket. ”En nyckelspelare för vilket lag som helst” säger klubbdirektör Christer Sehlin.

 Under fjolåret visade Vesterberg återigen hur nyttig hon är i flera olika statikkategorier. Hon snittade 8,1 poäng, 8,8 returer, 4,1 assist, 1,0 blockar och 1,0 steals i SBL Dam förra säsongen och utsåg även till Årets Försvarare.

– Det känns bra att ha skrivit på för ytterligare en säsong med Luleå basket. Att Luleå Basket är en förening som inte bara brinner för basket utan som även har ett stort samhällsengagemang och verkar för jämställdhet, gjorde valet ganska enkelt för mig då det är något som är väldigt viktigt för mig också. Jag ser framemot att ta ytterligare steg med Luleå Basket både på och utanför planen, samt att få spela inför vår fantastiska och unika publik igen, det är inget jag tar för givet, säger Josefin Vesterberg.

– Josefin tillför både spets och trygghet. Hon har en förmåga att göra många bra saker i flera olika moment på basketplanen vilket gör hon till en nyckelspelare för vilket lag som helst. Därför känns det extra roligt att hon nu fortsätter i Luleå Basket, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

– Josefin har under sina år varit en viktig del i vår resa både på och utanför planen. Fler har börjat inse de defensiva kvalitéerna hon besitter. Tack vare Josefins kompetens har även vi som lag växt tillsammans. I hennes roll som ledare och med sin stora spelintelligens är Josse en stor bidragande faktor till att vi som lag står där vi står just nu, säger Head Coach Robin Sandberg.