Årets forward ansluter till Luleå Basket

2022-12-21

I fjol utsågs Mehryn Kraker till årets Forward i SBL Dam. Nu ansluter hon till Luleå Basket för resten av säsongen. Den tidigare University of Wisconsin spelaren anländer i början av januari.

Kraker hade en bra säsong ifjol i Östersund och utsågs till Årets Forward. Hon snittade 18,7 poäng, 6,9 returer, 4,0 assist och 1,7 steals i SBL Dam och stod för ett högprocentigt skytte (57 % på 2-poängarna och 40 % på 3-poängarna). Nu har hon valt att skriva på för resten av säsongen för Luleå Basket.

– I’m so excited to be joining Luleå Basket! I’ve followed the club for years and have always been impressed with their success and professionalism. I’m ready to contribute in any way the team needs, säger Mehryn Kraker.

Kraker spelade i Rockingham Flames i Australien under sommaren och har tidigare under sin professionella karriär spelat i den spanska ligan. Hon kommer senast från Rheinland Lions som leder den tyska ligan. 2017 draftades hon som 27:e spelare av Washington Mystics i WNBA.

– I Mehryn får vi en väldigt allround spelare som kan spela på flera positioner. Hon har visat att hon har många styrkor där skyttet är det som sticker ut mest. Hon visade i fjol vilken bra spelare hon är och jag är övertygad om att hon kommer fortsätta leverera på samma nivå under denna säsong, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Mehryn är en spelare vi har haft koll på sedan förra säsongen och nu kom en möjlighet för båda parter att skriva under. För oss handlar det närmast om en ersättare för Allis men också för att göra ett bra avslut på säsongen. Vi har gjort en fantastisk start på säsongen och spelarna vi har på plats presterar och utvecklas. Vi blir dock lite sköra vid eventuella skador samtidigt som vi såg chansen att spetsa till truppen och behålla en fantastisk grupp, säger head coach Robin Sandberg.

Namn: Mehryn Kraker Född: 1994 Position: Forward Längd: 183cm Land: USA