Årets Forward: Ellen Nyström, Luleå Basket

2021-04-16

Alla utmärkelser i SBL Dam röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter, och för första gången har även supportrar varit med och lagt sina röster på årets utmärkelser. Fansens röster räknas om till 25% av det sammanlagda röstresultatet, och coacher, lagkaptener och medias röster står för 75% av rösträkningen.

Juryns motiviering…

Efter sju år med college- och utlandsspel återvände Ellen Nyström i höstas till Luleå och SBL Dam för första gången sedan 2013, och hon visad direkt vilken nivå hon skulle bidra med för de regerande mästarna. Mot Södertälje i säsongens andra omgång stod hon för 26 poäng, 10 returer, 6 assists och sköt 83% på 2-poängsskotten.

Under grundserien har hon spelat 21 matcher och snittat 14.1 poäng, 7.3 returer, 4.4 assists och 1.6 steals per match. Och med en effektivitet på 19.6 per match var hon bäst i Luleå Basket, som slutade på andra plats i grundserietabellen.

Ellen har också varit starkt bidragande till att Luleå snittat flest poäng i SBL Dam (86.5), samt näst flest assists (22.2) och returer (44.0) av alla lag under grundserien.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:

“Ingen gör alla små saker på en mer konsistent basis bättre än hon.”

 

Ellen Nyström