ÅRETS FORWARD FORTSÄTTER I LULEÅ BASKET

2021-09-01

Efter fyra år på collage och tre år i Spanien återvände Ellen Nyström till Luleå Basket ifjol. Där lyckades hon ta sitt första SM-guld och utsågs även till Årets Forward i SBL Dam.

Efter att ha säkrat sitt första SM-guld på ett bragdartat sätt blev Ellen Nyström också uttagen till landslaget till EM-slutspelet. Där var hon med om en ny bragd då Sverige slog Italien och tog sig till kvartsfinal. Under sin säsong i SBL Dam snittade hon 13,1 poäng, 6,6 returer och 4,7 assist.

– Vi har ett väldigt spännande lag i år med en bra blandning av nya och gamla spelare. Det ska bli extra kul att få spela inför vår publik igen så jag hoppas alla med basketabstinens tar sig till hallen för att stötta oss, säger Ellen Nyström.

– Självklart fantastiskt roligt att Ellen fortsätter med oss. Hon är en del av ryggraden i laget. I Ellen får vi en tvättäkta lagspelare som gör många bra saker på basketplanen. Hon är en smart spelare som gör sina lagkamrater bättre, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

Ellen är en väldigt viktig pusselbit för oss! Stabilt och viktigt för oss att ha med Ellen ett år till. Ellen skapar en trygghet på planen med hennes mångsidighet både offensivt och defensivt. Utanför planen får vi en grym ledare som också kommer kunna bidra till att fler spelare utvecklas under säsongen, säger Head Coach Robin Sandberg.