ÅRETS MVP KOMMER TILLBAKA

2022-07-04

I fjol utsågs hon till årets MVP och tilldelades ytterligare tre utmärkelser. Nu väljer Brooke McCarty-Williams att återvända till Luleå Basket. Den tidigare University of Texas spelaren anländer i slutet av augusti.  

McCarty-Williams hade en monstersäsong ifjol där hon utsågs till Årets Artist, Årets Försvarare, Årets Guard och Årets MVP. Hon snittade 21,8 poäng, 4,1 assist, 3,2 returer och 3,0 steals i SBL Dam och stod för ett högprocentigt skytte (43,7 % på 3-poängarna). Nu har hon valt att skriva på för en ny säsong med Luleå Basket.

– Super excited about coming back to Luleå. The bonds I built here with not only the team but everyone else is unmatched. I can’t wait to be back and get to work, säger Brooke McCarty-Williams.

McCarty-Williams har tidigare erfarenheter från WNBA och Dallas Wings och har även blivit finsk mästare.

– Jag är otroligt glad att vi lyckats få tillbaka Brooke. Att hon väljer att komma tillbaka till Luleå Basket visar på att alla i och runt klubben gör ett fantastiskt jobb. Hon visade i fjol vilken enastående spelare hon är och jag är övertygad om att hon kommer fortsätta leverera på samma höga nivå, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

– Wow, vilken nyhet! Och vilken säsong vi kommer få i Luleå! Brooke är på en fantastisk nivå och att vi får behålla en sådan spelare tyder på mycket. Det betyder också att stora delar av förra årets lag är kvar till nästa säsong. Jag tror jag har skrivit kontinuitet tio gånger redan men ni får det en gång till. Med Brooke får vi kontinuitet och en stjärnspelare, säger head coach Robin Sandberg.

Brooke McCarty-Williams