Årets sista match

2022-12-16

Årets sista match är här! Vi beger oss mot Lund för att ta oss an EOS. Kommer Lundalaget kunna bräcka vår segersvit eller kan vi ta åttonde raka segern och stänga året?

I EOS hittar Robin Sandberg sin landslagskollega i headcoach Irene ”Ira” Otamiri. Otamiri tog steget från assisterande till headcoach inför denna säsong och under sensommaren har hon värvat friskt. Kvar i laget finns tre spelare från förra året och dessa har man kompletterat med bland andra amerikanerna Courtaija ”Tay” Sanders (F) och Deja Church (G), samt danskan Emelie Hesseldal (F). Den senare dominerade i danska högstaligan ifjol, utsågs till finalseriens MVP (såväl som grundseriens MVP) och gjorde imponerande 28 poäng, tog 28 returer och delade ut 6 assist i finalmatchen. Nej, ni läser inte fel.

Hittills under säsongen har Eos, som huserar på en åttondeplats i tabellen, samlat på sig tre vinster och fem förluster. De kommer senast från en vinst mot Högsbo, vilket säkerligen gett mersmak.

”Det ska bli kul att möta Eos som har ett intressant lag i år. Det blir också roligt och intressant att möta min förbundskollega Ira Otamiri och se vad hon har kokat ihop inför imorgon. Det är viktigt att vi behåller fokus, vilket alltid är en liten extra utmaning när vi står inför ett stundande juluppehåll. Eos har lyckats pressa de flesta lagen tack vara en stark spets som innehåller fyra utländska spelare. Det blir ett tufft möte imorrn.”

Det är inte bara Robin Sandberg som har kollegor i motståndarlaget. Ellen Nyström och Emelie Hesseldal gick college i Colorado tillsammans och det blir med andra ord ett kärt återseende för dem när vi reser söderut. Faktum är att de två goda vännerna aldrig spelat mot varandra. Matchen i matchen är alltså given, med andra ord.

IK EOS vs. LULEÅ BASKET
17 december 18.00
Eoshallen, Lund

Se matchen live här!

Inför match