Arrangör Svenska Cupen Final Four

2019-04-26

Äntligen kan Luleå Basket och Svenska Basketbollförbundet meddela att Luleå Basket är arrangörer för Svenska Cupen Final Four som går av stapeln 25-26 januari 2020.

För första gången sedan 1990-talet arrangeras Svenska Cupen i basket där 25 lag slåss om segern och en plats i Eurocup. Det hela avgörs med en Final Four-helg som kommer att arrangeras av oss, Luleå Basket. Förutom två semifinaler, en match om tredjeplatsen och en prestigefylld final så vill vi erbjuda publiken en riktig basketfest med kringarrangemang, tävlingar och utbildningar.

”Det ska bli väldigt roligt att erbjuda Luleåpubliken en riktig baskethelg där Sveriges fyra bästa lag gör upp om titeln Svenska Cupmästare. Luleåborna har efterfrågat fler matcher så det känns bra att kunna erbjuda dem det. Nu ser vi fram emot en riktig basketfest!” säger klubbdirektör Christer Sehlin.

”Vi hade flera anbud men Luleå presenterade ett fantastiskt förslag. Vi är glada över att den första Svenska Cupen Final Four går i Luleå och tror det blir något alldeles extra för publiken. I cupen kan allt hända, varje match är avgörande och det räcker att favoriten har en dålig dag för att en skräll ska ske”, säger Johannes Wohlert, marknad- och kommunikationsansvarig SBBF.

Svenska Cupen