Artonde raka segern klar

2023-03-11

Det blev aldrig riktigt spännande idag. Trots en lite spretig första period så reder vi ut det och tar hem artonde raka segern denna säsong i SBL.

Det var inte det vackraste man skådat i inledningen mot Visby Ladies idag. Lite spretigt och okoncentrerat spel gjorde första perioden jämnade än den borde ha fått vara. Men det hela ordnade upp sig och vi kunde dra ifrån rejält under andra perioden och med ett fantastiskt flyt i skyttet blev siffrorna stora även idag.

Mest glädjande av allt var dock att vi hade äran att ta med oss Elle Johansson till Visby som därmed gjorde sin debut i SBL. Sjuttonåriga Elle spelar till vardags i Luleå Basket Ungdom där hon minst sagt regerar. Det var därför helt naturligt att låta henne ta steget upp till högstaserien och göra debut mot Visby. Och vilken debut hon sen gör! På 20 minuters speltid står hon för 9 poäng (tre treor) och ett imponerande 41+/-. Bara Josefin Vesterberg och Brooke McCarty-Williams hamnar över henne på den statistikraden efter dagens match.

“Elle gör en fantastisk debut! Hon kommer till den här matchen som om hon inte har gjort annat. Ja, motståndet är lite svagt, men det är ändå otroligt starkt att inte känna av en premiär över huvud taget. Allt från hennes beslutfattning, skytte, defensivt jobb och tempo är väldigt bra. Ofta är det svårt för debutanter att hantera tempot på de högre nivåerna, men idag är det nästan Elle som kommer in och höjer vårt tempot med sin kvickhet och driv”, säger Robin Sandberg.

Visby–Luleå  51–116 (15–35, 20–30, 6–29, 10–22).
Visby: Geralynn Leaupepe 25, Ester Olsson 16, Helin Agnig 5, Julia Nygård 3, Isabella Kaukopaasi 2.
Luleå: Brooke Mccarty-Williams 25, Ellen Nyström 18, Mehryn Kraker 18, Bria Goss 15, Elle Johansson 9, Eira Borgh 9, Sofia Hägg 8, Felicia Ponturo 8, Josefin Vesterberg 6.
Publik: 179.