Assisterande coachen förlänger

2019-05-27

För drygt två veckor sedan blev Robin Sandberg klar som ny huvudtränare i Luleå Basket och nu kan vi även presentera hans assisterande coach. David ”Keso” Nilsson fortsätter ytterligare en säsong med klubben.

Nilsson, som är fostrad i Höken Basket, har varit ansvarig för Luleå Baskets ungdomslag sedan hösten 2016 och tog ifjol steget upp som assisterande coach till David Visscher. Han kommer fortsätta ha huvudansvaret för klubbens ungdomssatsning vilket ger oss en röd tråd i verksamheten från ungdomslaget till representationslaget.

”Det känns skönt att ha det klart med David till kommande säsong. Det är bra med kontinuitet för gruppen samtidigt som jag tror vi kompletterar varandra väldigt bra. David är helt rätt för nya satsningen med fokus på individuell träning och möjligheter för laget och spelarna”, säger head coach Robin Sandberg.

”Jätteroligt att få hänga med klubben och laget på den vägen vi nu valt att gå. Mina år i Luleå Basket, både med ungdomarna och med damerna, har alltid varit sjukt lärorika och roliga så jag förväntar mig mer av den varan! Också spännande att få jobba med Robin som man följt på avstånd ett tag, det är ett samarbete som jag är helt säker på kommer bli svinbra!” säger David Nilsson.

”Det känns väldigt bra att vi nu har klart med David som assisterande coach för Luleå Basket och head coach för Luleå Basket Ungdom. David är mycket uppskattad av spelarna och tillför mycket glädje på planen. Det här är helt i linje med vår inriktning att satsa på mer spelarutveckling, något David kommer vara en stor del av”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

David Keso Nilsson