Back at it

2021-11-20

Knappt har matchställen hunnit torka innan vi kliver in i taxin mot Luleå Airport och styr kosan mot söderut, Kinna närmare bestämt. Det har blivit dags att ta sig an ligans skrällag – Mark Basket. 

Senast igår spelade vi en av grundseriens tuffaste matcher. Norrlandsderby mot A3 Basket. Vi inledde med hög intensitet och tvingade A3 till en tidig time out redan 4 minuter in i matchen och efter en run på 9-2. Trots att A3 knappade in på vår ledning stundtals så kunde de aldrig riktigt komma ikapp och komma förbi. Våra missade skott kompenserades av intensivt försvar och en enorm prestation av Josefin Vesterbergs som klev fram och tog ännu mer ansvar än vanligt i Allis Nyströms frånvaro.

“En ganska väntad matchbild med två lag som hade svårt att lägga bollan i korgen och hitta rytmen offensivt. Matchen avgjordes därför i en defensiv kamp. Där vi gör ett fantastiskt bra jobb och kan tack vare det räkna in två poäng till”, säger Robin Sandberg. Med oss igår hade vi även nästan 1900 personer i en kokande Luleå Energi Arena. Det går inte att beskriva skillnaden i hallen med och utan publik och vi kan bara tacka alla som kom och gjorde vår fredag fantastiskt bra.

Vinsten igår mot A3 Basket (74-64) innebär att vi är fortsatt obesegrade i Svenska Basketligan Dam och nu gäller det att snabbt ladda om inför mötet mot Mark Basket redan imorgon på bortaplan.

“Mark har startat säsongen väldigt bra och har överraskat många och är framförallt väldigt starka på sin hemmaplan. Det kommer bli en svår match med tanke på det men också för att vi går in i ett tuffare schema än vanligt med många tajta, viktiga matcher tätt inpå varandra”, säger Sandberg och fortsätter: “Imorgon behöver vi se upp med Marks nummer 12, Jeanette Hicks och nummer 35, Brittany Hernandez. Dom har hittat bra utländska spelare till den här säsongen vilket är en stor anledning till att de kunnat starta så pass bra.”

Mark Basket vs. Luleå Basket
21 november 16.00
Kinnahallen

SE MATCHEN LIVE HÄR.