Basketfest i Luleå

2022-02-19

Det har blivit dags för en riktig familjefest i Sveriges baskethuvudstad! Tack vare våra samarbetspartners har vi möjligheten att bjuda alla som vill på gratis basket i Luleå Energi Arena och vi siktar på en grym uppslutning. På andra sidan planen väntar Helsingborg.

Helsingborg har haft en bra säsong och befinner sig just nu på en tionde plats i tabellen. Viktigt att tillägga är att de endast har 18 spelade matcher till skillnad från många andra lag högre upp i tabellen som spelat upp till 20 hittills. Det betyder att varje match, och vinst, är viktig för Helsingsborgs om de ska kunna avancera till kvartsfinal.

Vår senast spelade match var på bortaplan och efter nästan fyra otroligt spännande perioder så var det i slutminuterna vi lyckades knipa vinsten med fyra poäng mot Högsbo. Efter en match i uppförsbacke och med tunn bänk känns det skönt att komma hem och ha hemmapublikens stöd. En sjätte spelare behövs när rotationen är kort.

“Vi har verkligen sett fram emot den här dagen med publik, normala förutsättningar och hemmaplansfördel. Den här matchen kommer ganska bra tiden efter en period med svackande motivation till topprestation. Helsingborg har, som de flesta andra lagen i ligan, förstärkt truppen så här inför slutspelet. Senaste nyförvärvet för gästerna är en fransk guard, Rachel Clet, som absolut kommer hjälpa dem i sluttampen och vi har redan sett att hon lett laget till viktiga skalper mot bland annat Alvik och Umeå”, säger coach Sandberg om morgondagens match.

För alla Luleåbor med omnejd gäller följande: hugg tag i vänner och familj och kom på gratis basket! Antingen bokar du plats i förväg HÄR eller så hämtar du ut ett gäng biljetter i biljettkassan innan match. Från och med 15.00 är VildaKidz på plats i foajén med mängder av roliga aktiviteter och dessutom finns även en plättbuffé för alla barn tack vare Martin&Servera. Har du basketskor som du inte använder hemma? Ta då med dem och lämna i vår skoinsamling till VildaKidz. Varmt välkomna!

LBBK vs. Helsingborg
20 februari 17.00
Luleå Energi Arena

Fixa biljett HÄR. Se matchen live HÄR.