Bensin på elden

2022-04-20

Ingen är mindre förvånad än vi över att gårdagens match mot Norrköping Dolphins var tuff. Det ska den vara i en finalserie i Sveriges högsta och bästa basketliga. Och tuffare kommer det att bli.

Vi öppnar matchen bra med högt tempo och effektivt försvar och det ser nästan ut som att Norrköping blir lite överraskade till en början. Efter fyra minuter står det 9-0 till vår fördel och kanske att man kan ana ett grepp om matchen. Men andra perioden kommer att bli vårat fall. Vi släpper in gästerna i matchen igen och förlorar perioden med 9 poäng. Vi får problem i vårt defensiva arbete och då kommer trubbel i offensiven som ett brev på posten. Mer krävs inte för att Norrköping ska komma ikapp.

Vi reder ut problemet under tredje perioden och är lika inför fjärde, men Norrköping kom för en fight. Som de drar det längsta strået i. Det är kamp in till slutsekunderna men till slut får vi erkänna oss besegrade och resultatet skrivs 77-88 i den första av fem SM-finaler. Det är aldrig kul att förlora, såklart. Men ibland det hör till, speciellt i en finalserie mellan Sveriges två bästa lag. Mellan två basketstäder som Luleå och Norrköping. Gårdagens förlust är som bensin på elden och nu höjer vi blicken mot fredag. Då tänker vi kvittera. Och på söndag när finalserien återvänder hem så ser vi fram emot samma enorma publikstöd som igår. Nu kör vi, Luleå.

FINAL 2:5 spelas 22 april 18.35 i Norrköping och sänds på SVT2/SVT Play.

Köp biljett nu till tredje finalen i Luleå HÄR.