Chans att kvittera

2022-04-21

Idag lyfter flyget mot Norrköping. Imorgon ställs vi inför en andra SM-final i en hall som inte är vår egen, och med ett publikstöd som inte är med oss. Tufft, med andra ord.

Tisdagens match är bakom oss, och för oss finns bara en sak att fokusera på – morgondagens andra SM-final mot Norrköping Dolphins. Vi tar oss an hemmalaget med ännu mer beslutsamhet och en hunger att kvittera finalserien till 1-1. En fullt möjlig uppgift, men det kommer krävas en så nära perfekt prestation som möjligt.

Matchen imorgon kommer bli tuffare på fler sätt än ett. Dels så är årets finallag mer bekanta med varandra en match in vilket tenderar att trissa upp både tempo, påverka matchbilden och bidra till stämningen i arenan. Dessutom står vi utan vår sjättespelare, och den här gången är det istället Norrköpings tur att ha hemmapublikens stöd i ryggen.

Men det är trots allt det här man siktar på hela säsongen lång – finalerna och känslan som bara infinner sig nu. Utmaningen som väntar imorgon är inget som vi skyggar för, istället är det den situationen vi trivs i som alla bäst. Här har vi varit förr. Så nu kör vi.

FINAL 2:5 spelas 22 april 18.35 i Norrköping och sänds på SVT2/SVT Play. 

Köp biljett nu till tredje finalen i Luleå HÄR.