Clash of the Titans

2023-02-02

Matchen vi alla väntat på är här. Den första av minst två, men förhoppningsvis fler denna säsong. Det har blivit dags för Södertälje vs. Luleå Basket.

Efter en framgångsrik helg med seger i Svenska Cupen, samt en storvinst mot Östersund på hemmaplan så är det dags för nästa stora drabbning. På lördag möter vi Södertälje Basketbollklubb, för första gången i SBL denna säsong. Lagen har mötts en gång tidigare under kvartsfinalen av Svenska Cupen när coach Sandberg och Co. tog det vågade beslutet att välja storfavoriten till SM-guldet som sitt kvartsfinalmotstånd. Den drabbningen skulle sluta med att SBBK blir utslaget ur Svenska Cupen medan vi kunde avancera vidare hela vägen till högsta pallplats.

Sedan dess har SBBK hunnit skörda 12 vinster i SBL, med endast en liten plump i protokollet mot Alvik bara dagar efter deras förlust mot oss. Men de är inte ensamma om att ha samlat på sig ett dussin segrar, för det har även vi. Bortsett från vår förlust i debuten mot Mark har vi ångat på genom serien och kikar vi på de senaste fem vinstmarginalerna kan vi konstatera att vi vinner med 29, 74, 48, 62 och 31. Med övertygande segrar som dessa i bagaget ska det bli intressant att se hur laget svarar på att pressas till sitt yttersta – för något annat förväntar vi oss inte av Södertälje på lördag.

“Äntligen, måste man väl ändå säga. Det känns som att det här är matchen alla gått och väntat på. Södertälje är ett oerhört starkt lag och det kommer bli en utmaning för oss att verkligen spela vår bästa basket under 40 minuter. Det här är ett motstånd som inte lämnar utrymme för misstag så varje liten detalj kommer räknas. En match INGEN vill missa!” säger Robin Sandberg.

SBBK vs. LBBK
4 februari 15.00
Täljehallen

Se matchen live här

Inför match