COACHSTABEN KLAR FÖR LULEÅ BASKET

2021-05-24

Nu är det klart vilka som ska leda laget kommande säsong. Robin Sandberg och David ”Keso” Nilsson förlänger med klubben ytterligare en säsong. En förändring som dock sker är att två blir tre. Till nästa säsong stärker vi upp coachstaben ytterligare. Det är med glädje vi hälsar Malin Holmqvist varmt välkommen tillbaka till Luleå Basket.

Coachparet Sandberg/Nilsson har under sina två år som de arbetat ihop lyckats bärga två SM-guld. Nu är siktet inställt på en ny topprestation. Med på den resan får de återvändande Holmqvist som senast kommer från Luleå Hockey.

”Jag är väldigt nöjd att både Robin och David har valt att förlänga sina avtal för kommande säsong. Vi har högt ställda förväntningar på dem som jag är övertygad om att de kommer infria. Att vi även har lyckats få med Malin i coachstaben är en viktig pusselbit som kommer göra oss ännu bättre. Nu är siktet inställt på kommande säsong och en minst lika bra prestation”, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

”Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för ytterligare 1 år. Jag tror det blir ett bra och intressant år med en tydligare och större coachstab. Det gör att vi kan ta nya steg för klubbens, lagets, men också individernas utveckling. Det är en viktig del och nu har vi förutsättningar att verkligen skapa utveckling samtidigt som vi vinner matcher och förhoppningsvis guld! Jag hoppas också på att vi får ta in publik i Luleå Energi Arena och få tillbaka den där stämningen vi har haft tidigare. Jag är så taggad!”, säger Robin Sandberg.

”Känns väldigt bra att skriva på för ännu en säsong i Sveriges bästa basketklubb. Efter en säsong med många upp- och nergångar som slutade på bästa möjliga vis är jag otroligt laddad att återigen få jobba med några av de mest drivna och engagerade basketspelarna i Sverige. I år hoppas jag bara att vi får dela det drivet och engagemanget med Sveriges bästa basketpublik också”, säger David ”Keso” Nilsson.

Efter fyra säsonger i Luleå Hockey väljer nu Malin Holmqvist att återvända till Luleå Basket där hon tidigare har gjort tre säsonger.

”Det känns fantastiskt kul och inspirerande att ”komma hem” till Luleå basket igen. Jag ser verkligen fram emot den här härliga utmaningen och att tillsammans med Robin och Keso få bidra till att klubben ska nå sina högt uppsatta mål. Jag längtar redan till säsongsstart!”, säger Malin Holmqvist.