Dags att ladda om

2023-01-31

Med en segerhelg i bagaget blickar vi framåt mot februari. Det må vara årets kortaste månad, men kanske en av de mest fullspäckade. Redan imorgon, den första februari, välkomnar vi Luleås bästa basketpublik till Luleå Energi Arena för en toppmatch mot Östersund. 

Svenska Cupen var en guldkantad upplevelse och en möjlighet för oss att äntligen få sudda ut jobbiga minnen från Stadium Arena efter fjolårets silver. Energin som laget hade sedan avresan från Luleå till ögonblicket när bucklan lyftes var magisk och en framgångsfaktor för oss under helgen. Den känslan vill vi bygga vidare på nu när vi kommer närmare och närmare ett efterlängtat slutspel.

Östersund fick erkänna sig besegrade efter en otroligt jämn match mot hemmalaget Norrköping. Men till slut skulle det visa sig att Norrköping var numret större i cupens semifinal. Det innebär dels att Östersund kommer från en förlust, men också att de har desto mer utvilade ben än vad vi har.

“Det här blir en tuff och viktig match. Östersund ser väldigt starka ut och man ska inte låta sig luras av deras förlust i Svenska Cupen. Vi kommer från en bra helg men med två tuffa matcher back to back. Det är också väldigt kort tid mellan morgondagens match och bortamatchen mot SBBK på lördag, vilket gör att vi får känna lite slutspelskänsla. Dels på grund av tight schema men också på grund av starkt motstånd”, säger Robin Sandberg.

Innan matchen får vi dessutom stjärnbesök av ingen mindre än Charlotte Kalla! Då kan man Charlotte i en staktävling och se hur långt du hinner på 25 sekunder. Priser kommer att delas ut och godisaskar till de 60 första barnen som deltar. Dessutom finns chansen att få autograf och vinna hennes nya bok ”Charlotte Kalla – Styrka, teknik och pannben”. Varmt välkomna!

Luleå Basket vs. Östersund Basket
1 februari 19.00
Luleå Energi Arena

Matchvärd: Luleå Energi

Köp biljett här Se matchen live här

Inför match