Dags att ta revansch

2023-01-29

Finalen av Svenska Cupen är här. Vi avancerade efter vinst mot Alvik Basket och på andra sidan planen väntar Norrköping Dolphins. I en final. I deras hemmahall. Deja vu? Kanske hittills, men inte så länge till. Vi är här för revansch.

Ingen har glömt medaljceremonin när Coldplays Fix you skränade ut ur högtalarna samtidigt som vi fick våra silvermedaljer runt halsen för lite mindre än ett år sedan. Det här må vara Svenska Cupen och inte en SM-final som då, men det gör mindre skillnad för oss. Hittills kanske det känns som deja vu, men likheterna stannar här. Det är dags för oss att ta revansch.

Norrköping har en tuff och jämn semifinal bakom sig. Östersund tog ledningen snabbt, men hemmalaget lyckades knappa igen och knipa segern. För vår del var matchen mot Alvik Basket en fysisk sådan. Vi spelade kanske inte vår bästa basket, men det fick jobbet gjort. Idag ska, nej måste, även detaljerna sitta. Det här är en final.

“För oss är det här en otroligt viktig match. En final är alltid en final, och ett championship is on the line. Det viktiga blir att göra en stark prestation under 40 minuter och vi vet att vi har en bra chans. Det gäller att fokusera, hela tiden tänka nästa boll, men kanske främst att njuta. Det blir speciellt att spela mot Norrköping i Norrköping, och på sätt och vis gör det den här finalen till en av de viktigare matcherna för oss. Nu kör vi!” Säger Robin Sandberg.

FINAL SVENSKA CUPEN
Norrköping Dolphins vs. Luleå Basket
29 januari 15.00
Stadium Arenam Norrköping

Se matchen live här.

Svenska Cupen