Det är nu det gäller

2022-04-23

Norrköping har kopplat ett numerärt grepp om finalserien med 2-0 i matcher. Imorgon är vår sista chans att vända serien, och vis av erfarenhet så vet vi att det är möjligt.

Det är kniven mot strupen nu. Men å andra sidan så är det i situationer likt denna basketmagi kan uppstå. Vi fick uppleva det förra året efter att ha förlorat stort mot Alvik Basket final ett och två, för att sedan lyckas vända, vinna tre raka matcher och ta med oss guldbucklan hem.

Norrköping har presterat starkt i de två första finalerna och haft enormt bra flyt i sitt skytte. Samtidigt som vi har varit en aning på hälarna, fått jaga stora delar av matchen och sett bollen rulla ur ringen. Finalserien hittills för oss går att likna vid att försöka skruva fast locket på en burk och det gängar snett. Den är nästan stängd men sluter inte helt tätt. Så man skruvar upp lite och provar igen, men med samma resultat. Till sist får man skruva av locket, på med det igen och helt plötsligt så bara sitter det som det ska. Man hade alla rätta komponenter hela tiden men ett litet, litet snedvrid och bruken läcker. Egentligen är det inte så svårt, det ska bara stämma.

Det är inte mycket som ska till för att knipa matchen imorgon. Norrköping är ett oerhört lag, men det har vi bevisat gång på gång under grundserien att vi också är. Imorgon hittar vi sista pusselbiten, den sista lilla detaljen, som gör att allt stämmer. Och så kör vi.

FINAL 3:5
Luleå Basket vs. Norrköping Dolphins
24 april 17.00
Luleå Energi Arena

Köp biljett nu till tredje finalen i Luleå HÄR. Matchen sänds live på SVT1/2 och SVT Play.