Det är svårt att flyga om man aldrig flaxar

2022-10-09

En rostig matchform som vi aldrig riktigt lyckades skaka av oss blev fallet för oss i säsongens första match mot Mark i Kinnahallen.

Nej, det var inte vår dag på jobbet idag. Vi inleder matchen rostigt med flera bortkastade bollar och skott som åker ring ut. Vi vinner trots det första perioden med åtta poäng men Mark hade inte tänkt ge sig så lätt. Effektivt zonförsvar som rubbar vår rytm och bra flöde framåt i det offensiva spelet gör att resultatet i halvtid bara skiljer med en poäng, med fördel Mark.

Marks amerikanskor Vanallen, Pannell och systrarna Herlihy drar ett tungt lass, men förutom dem överraskar Ester Sjöstrand som kliver fram och bidrar med flera betydande sekvenser till hemmalagets fördel.

I fjärde perioden kommer vi ut något starkare och med en gnista av frustration efter tre minst sagt underkända perioder. Efter två satta straffkast av Sofia Hägg och en trea av Brooke McCarty-Williams är vi hack i häl bakom Mark som pressas och tvingas till turnovers och tuffa avslut. I en kittlande vändning som satt långt inne tar vi ledningen med sex minuter kvar av matchen. Kort därpå sätter McCarty-Williams sätter en trea och vi är upp med fyra poäng som sedan utökas till sex att McCarty-Williams tar en offensiv retur och serverar bollen till Bria Goss som med en drive mot korgen lägger i två poäng till och utökar ledningen till ett något bekvämare övertag.

Men med vi lyckas inte stänga ner matchen och det är i försvaret det brister för oss. Brianna Herlihy sätter med drygt tre minuter kvar en trea och minskar sitt lags underläge till tre poäng. Kort därefter får systern Bridget kliva ut med sin femte foul men vad gör det när Brianna fortsätter att göra jobbet och lägger i två poäng till som minskar Marks underläge till bara en poäng med 2:49 kvar.

Därefter rinner det iväg för oss. Segern tillskrivs Mark med 9 poäng och vi återvänder till Luleå med en del att fundera på. Det är svårt att flyga om man aldrig riktigt börjar flaxa. Men nu är första matchen avklarad, och förhoppningsvis är ringrosten efter en lång försäsong utan träningsmatcher avskakad. På fredag tar vi emot Högsbo Lions. Då kommer vi vara redo.