Det börjar brännas

2023-04-01

Efter åtta dagars uppehåll är det äntligen dags för slutspelets fortsättning. Det är semifinaler som väntar och vi möter Östersund Basket i en serie som spelas bäst av fem.

Kvartsfinalserien mot Mark var snabbt avklarad med två stora segrar för vår del. Östersund har också haft ett långt uppehåll eftersom även dem stökade undan kvartsfinalerna med två segrar mot Uppsala. Men helt enkelt var det inte. Uppsala som haft en otroligt stark grundserie och placerade sig på en femteplats i tabellen gav Östersund en riktigt tuff utmaning. Men till slut kunde Östersund och coach Alva Stark knipa en biljett till semifinalerna.

Östersund har presterat bra under grundserien med några riktigt imponerande skalper mot exempelvis regerande mästaren Norrköping som de skåpade ut med 33 poäng. Dessutom får vi inte glömma att de pressade oss rejält i säsongens inledning då vi lyckades knipa segern med tre ynka poäng i Östersunds sporthall. Östersund har bevisat fler än en gång att de är ett lag att räkna med och se upp för.

“Jag tycker vi växlar upp ordentligt i svårighetsgrad inför den här semifinalen. Östersund är ett mycket tuffare lag och det är ett tag sedan vi blev satta under press. Det är något vi måste klara av att hantera nu och framöver. Vi behöver komma upp i intensitet och kanske främst bibehålla den intensiteten under samtliga 40 minuter. Överlag har Östersund ett ganska brett lag som leds av Hannah Whitish och Jessica Kelliher. Det är två spelare vi måste kontrollera imorgon”, säger Robin Sandberg.

Detta är en tight semifinalserie och det är back to back som gäller. Redan på tisdag, den 4 april, möter vi Östersund igen på vår hemmaplan. Det är därför viktigt att sätta tonen direkt imorgon för att sedan kunna ta ett ännu starkare tag om finalplatsen på tisdag. Vi ska ta vara på att vi har hemmapublikens energi i ryggen under de två första matcherna. När vi sedan styr kosan mot Östersund kommer den lyxen inte att erbjudas oss.

Semifinalerna avgörs i bäst av fem matcher och spelas, hemma, hemma, borta, borta och hemma. Vi som seriesegrare har hemmaplansfördel och därför startar semifinalerna i Luleå Energi Arena imorgon den 2 april 18.00.

Matchvärd: LKAB

Köp biljett här Se matchen live här

Semifinaler

vs. Östersund Basket

2 april 18.00
Luleå Energi Arena

4 april 18.30
Luleå Energi Arena

12 april 19.00
Östersunds Sporthall

14 april 18.30*
Östersunds Sporthall

16 april 15.00**
Luleå Energi Arena

*matchen utgår om serien avgörs 3-0
*matchen utgår om serien avgörs 3-1

Inför match