Elfte raka segern

2023-01-21

Ett intensivt försvar från sekund ett i bortamatchen mot Högsbo chockar hemmalaget och vi kan ta hem elfte raka segern.

Det dröjer bara 14 sekunder innan vi gör första två poängen. Åtta till hinner ramla in innan Högsbo tar sin första time out efter att två minuter har passerat av matchens inledande skede. En tidig press gör hemmalaget något ställda och vi tar chansen att kapitalisera på deras passivitet. När första perioden har löpt ut har Josefin Vesterberg hunnit riva ner sju returer och Brooke McCarty-Williams svarar för 12 poäng. Resultattavlan visar 14-29, och vi vinner sedermera första perioden med 15 poäng, så ska det fortsätta, med rejäl ränta på det. Högsbo svarar för åtta poäng i andra perioden, och redan i halvtid är matchen avgjord.

Nu väntar Svenska Cupen härnäst. Som det högst rankade laget har vi fördelen att få välja vår motståndare i semifinalen och valet föll på Alvik Basket. De, precis som vi, är bortalag och de är även lägst rankade av deltagarna i Final Four. På andra sidan fightas Östersund och Norrköping om en plats i finalen. Svenska Cupen sänds av Sportbladet och du kan se matcherna HÄR.

Högsbo–Luleå 47–121 (14–29, 8–29, 14–31, 11–32).
Luleå: Bria Goss 22, Brooke Mccarty-Williams 21, Mehryn Kraker 19, Sofia Hägg 17, Ellen Nyström 16, Josefin Vesterberg 10, Eira Borg 6, Fanny Wadling 5, Felicia Ponturo 5.
Högsbo: Hanna Halilovic 14, Ida Fredrikson 10, Elin Fredrikson 7, Emma Ström 5, Devon Brookshire 5, Makolla Bagayegou 4, Anastasia Williams 2.