Elin Setzman tilldelas årets idrottsledarstipendium!

2020-11-25

Årets idrottsledarstipendium på 30 000 kr går till Luleå Baskets Elin Setzman, huvudtränare för ungdomslaget. Elin kom till Luleå från Täby för åtta år sedan och har utöver sitt SM-guld för klubben hunnit med att coacha flera lag i Luleå och även distrikts- och regionlag.

Motiveringen lyder som följer:

Med ett driv av sällan skådat slag får Elin Setzman saker att hända. Hon lever för basketsporten och är en förebild för unga idrottare i Norrbotten. Elin är en positiv och kreativ person som finns med på idrottens alla nivåer. Hon är en stark kraft i Norrbottens Basketbolldistriktsförbunds styrelse, leder Luleå Baskets ungdomslag och ingår i ledarstaben för Sveriges flickor 15 år. Hon är en ung kvinnlig ledare som vågar utmana och prata om svåra saker. Elin är en fantastisk tillgång för både norrbottnisk och svensk basket.

Stort grattis Elin! Hur känns det?

– Kulturen kring idrott här är så fantastisk – att det finns elit och så stor breddverksamhet för ungdomar. Det finns så många möjligheter för mig som ungdomsledare att växa, få nya möjligheter, säger Elin Setzman.

Vid sidan av basketen pluggar hon till lärare. Drömmen är att jobba på basketgymnasiet och coacha där i kombination med vanlig lärartjänst.

– Jag känner inte ett jätteintresse av att coacha elitlag – jag vill jobba med ungdomar, hjälpa de drivna att nå sina mål, hjälpa till utanför basketen, få dem att bli bra människor.

Beskedet om stipendiet kom som en chock.

– Jag trodde inte att det fanns en chans i världen att jag skulle få det. Men det känns otroligt kul.

Det är du väl värd Elin. Stort grattis från Luleå Basket.

Basket Förenar