ELLEN NYSTRÖM ÅTERVÄNDER TILL LULEÅ BASKET

2020-06-15

Efter fyra år på collage och tre år i Spanien återvänder nu Ellen Nyström till Luleå Basket. ”Det känns självklart att komma hem och spela för min älskade stad Luleå igen” säger hon i en kommentar till klubben och vi är väldigt glada över att välkomna henne hem igen.

Ellen har mångårig erfarenhet av spel i spanska högsta ligan och är återkommande i det svenska landslaget. Under sina tre år i Spanien, där hon oftast startade i sitt Gipuzkoa UPV, snittade hon 5,6 poäng och 3,9 returer.

-Efter 7 år av spel i college och Spanien kändes det självklart att komma hem och spela för min älskade stad Luleå igen. Jag har växt både som människa och spelare under dessa år och det känns otroligt kul att få dra på sig ett Luleå Basketlinne igen och få spela inför Sveriges bästa basketpublik. Laget och spelidén som Robin vill dra ihop känns väldigt spännande och rolig, det kommer bli bra basket med många härliga spelare. Borta bra men hemma bäst, vi ses i höst! säger Ellen Nyström.

– Det är ingen hemlighet att vi velat få hem Ellen under flera år. Att vi nu lyckas känns fantastiskt roligt. Vi ska komma ihåg att vi får en spelare på mycket hög nivå som väljer Luleå framför andra alternativ i Europa. I Ellen får vi en tvättäkta lagspelare som kan göra många nyttiga saker på basketplanen. Hon är en smart spelare som kommer göra sina lagkamrater bättre, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Wow! Det är nog ordet jag väljer att sammanfatta det här med. Riktigt stort att Ellen väljer att spela för Luleå Basket nästa säsong. En spelare som är erfaren, skicklig, lokal, flexibel, ledare och säkert 20 andra ord som gör att vi blir väldigt glada över den här nyheten. Jag ser fram emot lagbygget vi är på väg att skapa, vi har bara börjat! säger Head Coach Robin Sandberg.

Ellen Nyström