EMMA LUNDGREN FORTSÄTTER I LULEÅ BASKET

2024-05-28

Idag blev det klart att Emma Lundgren skrivit på för Luleå Basket kommande säsong. Lundgren kommer ursprungligen från Västerås Basket och har studerat på RIG Luleå.

Under sin första säsong i SBL Dam snittade hon 3,4 poäng och 1,8 returer medan hon även hade en dubbellicens med Luleå Stars i Basketettan. Där snittade hon 17,1 poäng, 9,3 returer, 2,0 assist och 2,9 steals. Lundgren har spelat i alla ungdomslandslag från U16 upp till U20.

– Det känns jättekul att vara klar för nästa säsong och att jag nu ska vara med fullt ut. Jag ser fram emot att fortsätta utmanas och utvecklas med det här laget och är supertaggad på att säsongen ska dra i gång, säger Emma Lundgren.

– Emma är en energispelare som ger allt på planen och har en mångsidighet i sitt spel. I fjol hade hon en dubbellicens med Luleå Stars men i år är det endast Luleå Basket som gäller. Det blir spännande att se henne ta steget fullt ut i SBL Dam kommande säsong, säger Klubbdirektör Christer Sehlin.

– Emma gjorde en väldigt bra säsong med oss förra året både på träning och inhopp på match. Hon är redo för nästa steg och vi kommer få se hennes energi mycket mer kommande säsong. Emma är en spelare som dels passar vårt sätt att spela väldigt bra, och någon jag tror väldigt mycket på, säger Head Coach Robin Sandberg.