En bra första utmaning.

2022-09-29

Säsongens första prövning väntar runt hörnet och det är ett bortamöte på hemmaplan som väntar. Krångligt kanske. Men vad gör det när basketen är åter i Luleå Energi Arena.

Det har blivit dags för truppens första match denna höst och det är Svenska Cupen som erbjuder motståndet i form av RIG Luleå. Ett riktigt Luleå-derby med andra ord. RIG Luleå slog ut Luleå Stars i första omgången av Svenska Cupen vilket gör dem till våra motståndare när vi nu kliver in i omgång två. Som det högst rankade laget i vår grupp spelar vi som bortalag. Det betyder att det är RIG Luleå som välkomnar er till Luleå Energi Arena imorgon, fredag.

Det är skarpt läge när årets lag kliver ut i matchsammanhang för första gången den här säsongen. Inga träningsmatcher har spelats men truppen är välbekanta sedan tidigare – endast två nya spelare har rekryterats sedan förra året – och man känner sig ändå trygg med förberedelserna enligt head coach Robin Sandberg.

“Det här bli en bra första utmaning för oss. Vi känner oss redo för säsongen och haft otroligt bra träningar under september månad. Det ska bli intressant och roligt att se vart vi står och vad vi behöver jobba vidare på. Vet vi att RIG Luleå har mycket talang och vi måste se till att vara redo från start”, säger han en dag innan uppkast och fortsätter: “Vi får dessutom se två nya ansikten på planen imorgon. Maja Erlandsson och Tilda Trygger gör båda sin första match och sina första minuter i Luleå-linnet imorgon.”

Maja Erlandsson rekryterades inför i år och är, precis som sin storasyster och tidigare Luleå Basket-spelaren Moa Erlandsson, en Luleå Basket Ungdom-alumn som nu tar steget upp till högsta ligan. Tilda Trygger erhåller en så kallad utbildningsplats med oss i år, till vardags spelar hon med morgondagens motståndare RIG Luleå. Men imorgon drar hon alltså LBBK-linnet över huvudet och gör sina första minuter med oss. Trygger går andra året på Luleå Gymnasieskola och mäter 198 cm, inte illa för en guard på 16 år.

SVENSKA CUPEN | OMGÅNG 2
RIG Luleå vs. Luleå Basket
30 september 19.00
Luleå Energi Arena

Restaurangen LIVE har öppnar två timmar innan match, boka bord HÄR. Biljetten kostar 30 kronor och köps på plats, det är fri sittning som gäller.

 

 

Inför match
Svenska Cupen
Maja Erlandsson
Tilda Trygger