“En bra utländsk spets.”

2019-10-08

Imorgon är det dags för hemmamatch i Luleå Energi Arena igen. Det är två veckor sedan sist laget hade hemmapublikens stöd när de vann mot Mark i säsongspremiären och imorgon är det dags igen. Vi välkomnar Norrköping till Sveriges baskethuvudstad.

Närmast har Luleå Basket en svidande förlust mot A3 Basket i minnet. Det var en jämn fight mot ett hungrigt Umeålag som försvarar titeln som Svensk mästare.

”Det var en match vi verkligen hade velat vinna…” Säger Robin Sandberg. ”Men jag tycker det är positivt och starkt av oss att komma tillbaka i slutet och skapa förutsättningar för förlängning även om det inte räckte hela vägen. Efter matchen mot Umeå så har vi dels försökt jobba på ett mer flexibelt anfall men också ta bort de defensiva misstagen nära korgen.”

Enligt honom är det i försvaret förra veckans derby går förlorat, något som inte kommer upprepas ikväll. ”Det kommer bli viktigt för oss att göra en bra defensiv prestation då jag kände att det var där förra veckans match avgjordes till motståndarnas fördel.” Sedan dess har alltså Luleå Basket slipat på det defensiva jobbet. Det är detaljer det handlar om men mot lag som Umeå, och Norrköping imorgon, så räcker det för att bli straffad direkt. Norrköping, coachat av tidigare EOS-tränaren Kevin Taylor Lundgren, har två segrar med sig när det reser upp till Luleå för morgon. De har två stabila segrar mot Visby och Uppsala och har utan tvekan fått mersmak av segern sötma. Vi å andra sidan är måna om att studsat tillbaka och säkra andra raka hemmasegern.

”Norrköping har värvat en bra utländsk spets i bland annat amerikanska guarden Teniya Page som är deras främsta poänggörare. Men de har också svenska spelare som spelat länge i ligan. Det ska bli härligt att få kliva in i Luleå Energi Arena igen framför Sveriges bästa basketpublik!” avslutar Robin Sandberg.

Se en intervju med Luleås Milica Jovanovic nedan:

Luleå Basket vs Norrköping
9 oktober 19.00
Luleå Energi Arena

Köp biljetter HÄR
Se matchen live HÄR

Matcher
Norrköping